Projecten

Nieuwbouwproject Vogelenzang Halsteren

Het nieuwe dorpshart van Halsteren is af! Twee supermarkten, mooie woningen, nieuwe ontsluitingswegen en een aantrekkelijk dorpsplein met horeca. Als laatste project is de nieuwbouw van De Leeuwerik gerealiseerd. Daarmee staat de teller op 124 eigentijdse, energiezuinige woningen, waarvan 82 nieuwbouw en 42 gerenoveerde woningen. Met een diversiteit aan woningen, want ‘elk vogeltje zingt zoals het gebekt is’.

Nieuwbouw 45 appartementen De Leeuwerik 
De Leeuwerik is het sluitstuk van de ontwikkelingen in Vogelenzang, het nieuwe dorpshart van Halsteren.
Nieuwbouwproject De Leeuwerik bestaat uit drie gebouwdelen: het kop-gebouw met vier verdiepingen en twee vleugels van drie verdiepingen. Daarmee past het gebouw goed bij het dorpse karakter van Halsteren. De appartementen zijn levensloopbestendig en geschikt voor mensen in alle levensfasen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken en zonnige balkons richting het dorpsplein van Vogelenzang, een toiletruimte, een badkamer en twee slaapkamers. De appartementen zijn met een trap of lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een buitenberging. Deze vind je in de binnentuin. De meeste woningen (33) zijn Nul-op-de-Meter, de andere 12 woningen zijn Klaar voor Nul-op-de-Meter.  Op het dak van het gebouw is op dit moment niet voldoende ruimte voor zonnepanelen voor alle woningen. Daarom zijn 12 woningen Klaar voor Nul-op-de-Meter. Voor deze woningen wordt geen energie opgewekt, maar ze zijn even goed geïsoleerd en energiezuinig als de Nul-op-de-Meter-woningen. De vleugels sluiten bovendien goed aan bij de omliggende woongebouwen van De Merel en
De Nachtegaal. De appartementen zijn in 2023 opgeleverd.

Nieuwbouwproject de Nachtegaal
Deze nieuwbouw bestaat uit 15 NOM appartementen. De appartementen zijn bijzonder ruim opgezet, met een grote woonkamer en zonnige balkons. De woningen beschikken daarnaast over een open keuken, een toiletruimte, een badkamer en 2 slaapkamers. Dit maakt de woningen geschikt voor zowel gezinnen als mensen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. De appartementen hebben een gezamenlijke binnentuin, waar zich ook de bergingen bevinden. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels van de nieuwbouw zijn in mei 2019 uitgedeeld.

Nieuwbouwproject ’t Lindeke
Aan het Lindeke in Halsteren zijn zeven levensloopbestendige woningen gebouwd. Dat betekent dat alle voorzieningen, zoals de badkamer, slaapkamer en keuken, op de begane grond te vinden zijn. De woningen zijn duurzaam: Nul-op-de-Meter. De zonnepanelen op het dak wekken evenveel energie op, als een doorsnee gezin (2,5 persoon) per jaar nodig heeft. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels van de nieuwbouw zijn in mei 2019 uitgedeeld.

Renovatie 36 appartementen De Merel
Het appartementengebouw Merel is gerenoveerd. De buitenkant van het gebouw heeft een nieuwe stijl gekregen, zodat het beter past bij het nieuwe plein. We hebben gezorgd voor meer wooncomfort voor de bewoners. We brachten energiebesparende voorzieningen aan. Er is ook een nieuwe voorziening gerealiseerd voor ‘daghoreca’ in de Merel, direct aan het plein. De werkzaamheden zijn in januari 2019 gestart. In de zomer van 2019 is de renovatie opgeleverd. Bij de oplevering gaven de bewoners gemiddeld een 9 voor het team!

In november 2023 is de afronding van Vogelenzang, samen met bewoners, omwonenden en alle andere betrokkenen feestelijk gevierd!  Met muziek, een drankje en lekkers uit de foodtruck. Wethouder Joey van Aken Gemeente Bergen op Zoom, Landré Schrijver en Marc van der Steen spraken de aanwezigen toe en plaatsten de vlaggenmast. Met in top een vlag. De vogel kon natuurlijk niet ontbreken.

 

Deel dit bericht
Terug naar overzicht