Projecten

Kantoorgebouw Beveland Wonen

Bij de verbouwing van het kantoorgebouw van Beveland Wonen is circulariteit het uitgangspunt. Zoveel mogelijk materialen uit het voormalige Rabobank pand krijgen een tweede leven en er wordt rekening gehouden met toekomstige demontabiliteit.

De grootste constructieve ingreep was de nieuwe entreepartij, een echte eyecatcher. Het bestaande pand was een gesloten gebouw met veel kleine kamertjes. Beveland Wonen wilde een open uitstraling en een opvallende, duidelijke entree. Die hebben we gecreƫerd door een oude gangzone eruit te halen en daar een ruime, drie verdiepingen hoge entreehal met vliesgevel te maken. Binnen is de ruimte volledig heringedeeld. De kleine kantoortjes hebben plaatsgemaakt voor een open structuur met veel licht en ruimte. Alle installaties zijn aangepast en vernieuwd; het pand is nu gasloos en met PV-panelen op het dak en een warmtepomp vrijwel energieneutraal.

Een groot deel van de materialen, waaronder plafondplaten, kozijnen, binnendeuren en vast meubilair, kon worden hergebruikt. Meest opvallend zijn de vloerdelen uit gesloopte woningen, die een nieuw leven hebben gekregen als gevelbekleding.

Via onderstaande link kun je de bijdrage lezen over de verbouwing van het kantoorgebouw:

http://www.industriebouw-online.nl/edities/65/#page=6

Deel dit bericht
Terug naar overzicht