Actueel

2 februari 2023

Opening Technum 2.0 Scalda Vlissingen

De opening van Technum 2.0 was vanmiddag een groot succes!

Vanaf 15.30 uur stroomde Technum vol met mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven! Om 16.00 hield directeur van Maritiem, ICT & Techniek binnen Scalda Veronique van de Reijt een welkomstwoord, waarna kees nieuwenhuijse (lid College van Bestuur Scalda) ook nog een mooi woordje sprak.

Willemien Treurniet (wethouder Gemeente Middelburg en Geoffrey Sips (wethouder Gemeente Vlissingen) verrichten de openingshandeling! De labjas ging aan en de vloeistoffen vloeide samen tot een prachtige kleur!

Er begon een video te spelen, waarin alle facetten van Technum aan bod kwamen! De teller ging van 10, 9, 8… naar 0. Het doek viel en Technum 2.0 was geopend!

Onder het genot van een hapje en drankje kon iedereen het nieuwe Technum bewonderen! En werd er nog een potje tafelvoetbal gespeeld (aangeboden door de betrokken bouwpartners,  Paree B.V. Expert in Techniek, dr. heinekamp Benelux B.V.. en Bouwgroep Schrijver). 

Het project Technum 2.0 is met de ingebruikname van het splinternieuwe laboratorium en de moderne praktijkruimte voor elektrotechniek afgerond. Daarmee is Technum compleet en gereed voor sterk en toekomstgericht techniekonderwijs!

Technum is nu compleet door de toevoeging van het laboratorium en de praktijkruimte voor de opleidingen van Elektrotechniek. Deze waren voorheen gevestigd bij HZ University of Applied Sciences en in de C-vleugel van Scalda. Dit was een grote verbouwingsuitdaging, maar desondanks hard nodig. Het laboratorium van de HZ kon niet meer gebruikt worden en elektrotechniek had een grotere ruimte nodig voor de praktijklessen. Voor het laboratorium is een verdieping bijgebouwd, waar de toekomstige laboranten en chemisch-fysisch analisten in een nieuw, modern laboratorium alles van hun vakgebied leren.

Inmiddels is de verbouwing  afgerond en is Technum gereed voor de toekomst. Alle mbo-opleidingen hebben binnen dit ruime gebouw nu een eigen werkruimte voor hun praktijkonderwijs waarbij rekening is gehouden met de domeinen die veel samenwerken. Ze leren hier alles over smart technologie en de nieuwste technieken op het gebied van de energietransitie. Ook de leerlingen van het vmbo kunnen hun technieklessen in deze ruimte volgen. Hierdoor zijn de voorwaarden geschapen voor optimale samenwerking tussen leerlingen en studenten van het vmbo, mbo en hbo.

 

Deel dit bericht
Terug naar overzicht