Actueel

27 januari 2023

Feestelijke opening woongebouw “Venpoorten” in Wouw

Als nieuw! Venpoorten in Wouw is 30 jaar oud, maar door de grondige renovatie oogt het woongebouw als pas gebouwd. Tijd voor een feestje. Dat vond maandag 23 januari plaats ter afsluiting van het project. Met lof voor de bouwers, maar vooral voor de bewoners. “Het was een pittige klus, maar u heeft het doorstaan, u heeft veerkracht getoond”, complimenteerde Marc van der Steen, bestuurder van Stadlander, de bewoners.

Het was niet makkelijk en dat is nog zacht gezegd. De vooral oudere bewoners bleven in hun appartementen terwijl rondom alles op de schop ging. Het gebouw trilde van de drilboren, maandenlang krioelde het van de bouwvakkers. Geleidelijk verstomde het geluid en herrees Venpoorten. In alle opzichten helemaal van deze tijd met zelfs sedum op het dak van de bergingen. Met een eigentijds uiterlijk en heel goed geïsoleerd. “We hebben zelfs ons maandelijks voorschot kunnen verlagen, we verbruiken minder gas dan vorige winter”, vertellen Jopie en Wim van der Stelt. Zo goed werkt de nieuwe isolatie van muren, dak en ramen. Binnen staat de thermostaat op 19,5 en is het heel aangenaam vertoeven. “We horen ook minder geluid van de straat.”

‘We leerden elkaar beter kennen’

Vanuit de bewoners waren zij zeer nauw betrokken bij het project. Nog steeds is er alle lof voor de aanpak, voor de goede communicatie vanuit Bouwbedrijf Krijger. Woonconsulent Johan van de Velde was daarin de spil. “Hij had er echt zijn missie van gemaakt.” Bewoners voelden zich gehoord tijdens de wekelijkse spreekuren in de bouwkeet. “Problemen werden meestal zo snel als mogelijk opgelost”, zeggen Jopie en Wim. Zakelijk, maar ook gezellig. “We leerden ook als bewoners elkaar beter kennen, mensen kwamen hun huis uit, we missen dat nu.”

Peter Kraamer bood Venpoorten een cadeautje aan in de vorm van een plattegrond van het dorp Wouw. Het was niet het enige presentje. In de entree komt ook een fotocollage te hangen over het project. Wim van der Stelt mocht dit samen met vertegenwoordigers van Stadlander onthullen. Het krijgt een mooi plekje aan de wand ter herinnering aan die ‘pittige klus’.

Deel dit bericht
Terug naar overzicht