Projecten

ZLM Veiligheidspark

Naast de kantoren van ZLM in Goes vindt je het ZLM Veiligheidspark. Het park is de thuisbasis van de ZLM-trainingen, zoals de GRIP, camper- en motortrainingen. Het veiligheidspark is ruim 6.000 m2 groot en bestaat uit het veiligheidsgebouw, een oefenterrein en een park.  Als verzekeraar wil je dat je klanten zich veilig voelen; thuis en onderweg. Daarom organiseert ZLM tientallen trainingen per jaar.

Op het nieuwe terrein staat beleving centraal. Of je nu als scholier in een auto rijdt in het kader van de training GRIP Junior, als jongvolwassene een vrachtwagen bestuurt of als senior een caravan over het terrein manoeuvreert: het veiligheidspark is er voor alle leeftijden. Met de komst van het Veiligheidspark kan er nog meer georganiseerd worden, bijvoorbeeld voor basis- en middelbaar onderwijs in de vorm van educatie. Want jong geleerd, is oud gedaan. Trainingen, evenementen en onderzoeken: het Veiligheidspark wordt een bruisend middelpunt van ZLM.

Duurzame bouw

Duurzaamheid heeft voorafgaand en tijdens de bouw van het Veiligheidspark centraal gestaan. Zo is de stalen constructie van het pand, dat op het aangekochte terrein stond, blijven staan en hebben we zoveel mogelijk materialen van dit gebouw en terrein hergebruikt of een nieuwe bestemming gegeven. Op het Veiligheidspark wordt het regenwater opgevangen en weer hergebruikt voor de mobiele slipmat en het doorspoelen van de toiletten. En het zonnedak van het Veiligheidsgebouw telt maar liefst 360 zonnepanelen. Dat levert voldoende energie op om de gebouwen en kantoren van stroom te voorzien. En zelfs aan het huisvesten van egels, vleermuizen en andere diersoorten is gedacht. Er zijn daarom egelkoepels, vleermuiskasten en insectenhotels geplaatst.

Al met al is het een prachtig en multifunctioneel park geworden, waar we trots op zijn!

Foto’s: Walter Frisart FOTOwerk

Deel dit bericht
Terug naar overzicht