Projecten

Verduurzaming en renovatie MFA ‘de Halve Maan’

In opdracht van de Gemeente Veere hebben we het verenigingsgebouw annex sporthal de Halve Maan in Oostkapelle volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Het sport- en ontmoetingscentrum kan er zeker weer 25 jaar tegen aan.

Toekomstgerichte renovatie

Verenigingsgebouw de Halve Maan is begin jaren zeventig gebouwd. Natuurlijk is er de afgelopen decennia wel het nodige onderhoud aan het gebouw gepleegd, maar het voldeed in tal van opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd. We hebben het pand, met een bruto vloeroppervlakte van circa 2.265 m2, aan de binnenzijde volledig gestript en gemoderniseerd. Daarnaast is het gemeenschapscentrum voorzien van een volledig nieuwe en goed geïsoleerde buitenschil en deels voorzien van sandwichpanelen. Het bestaande metselwerk is buitenom bekleed met nieuwe isolatie en een houten gevelbekleding.

Bijna Energieneutraal Gebouw

Naast nieuwe buitengevels, binnenwanden, plafond en vloeren zijn ook alle kleedruimtes en sanitaire voorzieningen flink onder handen genomen. Tevens is de indeling hier en daar wat aangepast om alle ruimtes nog beter te kunnen benutten. Op het vlak van duurzaamheid is een grote stap gezet door het vernieuwen van al het installatiewerk. Het is nu een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG). De gasaansluiting is verdwenen en de 110 zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat het gebouw vrijwel volledig zelfvoorzienend is qua stroomgebruik.

In januari was de feestelijke heropening van de multifunctionele accommodatie in Oostkapelle.

Voor het installatietechnisch gedeelte was onze bouwpartner en totaalinstallateur Synto verantwoordelijk.
Ontwerp is verzorgd door Architectenbureau Rothuizen uit Middelburg.

Deel dit bericht
Terug naar overzicht