Projecten

Restauratie schoolgebouw ’t Rijks

Voor scholengemeenschap ’t Rijks te Bergen op Zoom heeft Bouwbedrijf Schrijver het monumentale pand van de voormalige R.H.B.S. en de conciërgewoning gerestaureerd.

Beide rijksmonumenten zijn getransformeerd naar enerzijds een brugklasgebouw, welke voldoet aan hedendaagse onderwijsbehoefte, anderzijds is de bestaande conciërgewoning omgezet naar nieuw gebruik voor kantoor en staffunctie. Beide gebouwen uit 1884 zijn geheel na geïsoleerd en voorzien van de nieuwste ventilatiesystemen waarmee deze gebouwen voldoen aan de hedendaagse norm Frisse scholen klasse B. De verwarming is onderdeel van stadsverwarming en de verlichting is geheel LED geworden, ook het meubilair heeft een duurzaam karakter, zo zijn de leerling stoeltjes gemaakt van gerecyclede PET flessen. De nieuwe invulling is transparant en overzichtelijk.  Voorzien van een nieuwe efficiëntere verkeer structuur, werkpleinen, locker ruimte, lokalen met studie nissen en de geheel nieuwe zolderverdieping worden gerealiseerd binnen de contouren van, en met respect voor, het rijksmonument. Het geheel vormt een spannend spel waar oud en nieuw samen een nieuw leven aangaan. Architect: VVR Architecten.

Deel dit bericht
Terug naar overzicht