Actueel

21 januari 2022

Start bouw 96 woningen Oranjehof en Kruidhof in Puttershoek!

Met de start van de bouw van 38 energie neutrale levensloopbestendige appartementen voor HW Wonen, is Jongekrijg+Maasbouw gestart met de realisatie van totaal 96 woningen in Puttershoek.

Op donderdag 20 januari is de officiële start gegeven voor de bouw van de Oranjehof in Puttershoek. Door een samenwerking tussen HW Wonen, de gemeente Hoeksche Waard en Bouwgroep Schrijver worden er op een mooie plek vlakbij het centrum 38 energie neutrale woningen gebouwd. Deze zogenaamde Nul-op-de meter woningen worden sociale huurappartementen. En de woningen hebben allemaal twee slaapkamers.

De andere 58 woningen komen op de locatie van voormalig Tuincentrum Kruithof in Puttershoek.

Wethouder Piet van Leenen (Wonen) van gemeente Hoeksche Waard, directeur Dennis Lausberg van woningcorporatie HW Wonen en Landré Schrijver directeur van Bouwgroep Schrijver, zorgden voor het startmoment van de bouw van de appartementen. Dit deden zij door een bodembron te boren voor de toekomstige duurzame verwarming van het complex.

Betaalbare appartementen voor jong en oud
“We bouwen een complex met duurzame appartementen”, vertelt bestuurder Dennis Lausberg. “Ik ben heel blij dat we in Puttershoek zorgen voor nieuwe woningen. Zo zorgen wij voor doorstroming op de woningmarkt. De appartementen zijn verschillend in huurprijs en voor jong en oud. Een deel van de appartementen is speciaal voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder. Met de nieuwbouw houden wij ook rekening met de portemonnee van de toekomstige huurders. Alle appartementen zijn sociale huurwoningen en hebben namelijk een huurprijs tot € 763,47 (prijspeil januari 2022).

Goede aanvulling
Wethouder Piet van Leenen: “De vraag naar huurwoningen in het middensegment neemt fors toe. Voor een deel van de woningen komt ook een groep woningzoekenden met een hoger inkomen in aanmerking. Op deze mix zijn wij best trots. We willen namelijk de bouw van voldoende woningen in alle dorpen en voor elke portemonnee stimuleren. Dit project, op deze locatie in Puttershoek, is daarin een welkome aanvulling op de totale woonontwikkeling van de Hoeksche Waard”.

Comfortabel en energiezuinig wonen
De appartementen worden gerealiseerd door Bouwgroep Schrijver. Jongekrijg en Maasbouw, die onderdeel zijn van Bouwgroep Schrijver, zorgen voor de bouw. Deze duurzame woningen zijn: gasloos, extra goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen en een warmtepomp. “We zijn er trots op deze sociale huurappartementen in Puttershoek te realiseren. Het is ons eerste project voor HW Wonen. Dat maakt het voor ons extra bijzonder” vertelt Landré Schrijver. Dennis Lausberg vult nog aan: “Wij kijken uit naar de samenwerking. Na de oplevering blijven wij trouwens betrokken. Deze duurzame woningen vragen namelijk om een ander gebruik van de woning. Wij zorgen voor een zogenaamd prestatiedashboard waarop de bewoners hun verbruik kunnen aflezen, ook zorgen wij voor advies op maat. Comfortabel en energiezuinig wonen waarbij betaalbaarheid, nu en de toekomst, voorop staat. Deze woningen motiveren om duurzamer te leven, en dat is fijn voor iedereen!

Heeft u interesse in een appartement in de Oranjehof of woning in Kruidhof?
De appartementen van HW Wonen worden binnenkort aangeboden via het reguliere aanbiedsysteem van HW Wonen op www.thuisbijhwwonen.nl.
De 58 woningen in plan Kruidhof worden binnenkort aangeboden via Zuidstad Makelaars www.zuidstad.nl / www.woneninkruidhof.nl

Deel dit bericht
Terug naar overzicht