Actueel

23 februari 2024

Overeenkomst getekend nieuwbouw 137 woningen Crocuslaan Vlissingen

Dinsdagmiddag 20 februari tekenden l’escaut en Bouwbedrijf Schrijver samen met de leden van de projectgroep de overeenkomst voor de nieuwbouw in de Crocuslaan. Deze ondertekening is weer een nieuwe stap vooruit naar de wijk van onze dromen!

Rond de zomer hopen we te starten met de bouw van de woningen.

Wonen van nu met de sfeer van vroeger

De nieuwe woningen zijn natuurlijk energieneutraal, met een hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Ze voldoen dan ook aan de BENG2-eis. De toekomstig bewoners komen dan ook in woningen van nu te wonen met de sfeer van vroeger. Op verschillende manieren wordt verwezen naar de oude buurt. Bijvoorbeeld de lage goot die de woningen hebben doordat ze uit één laag met een kap bestaan. Dit benadrukt het kleinschalige en dorpse karakter. Ook de kleurkeuzes van de stenen, dakpannen en kozijnen verwijzen naar de oorspronkelijke woningen. Het sfeervolle tuindorp karakter van de buurt blijft behouden. Dit doen we door een speelse opzet van kleinschalige woningblokken, een hofje woningen, autovrije straten en door de wijk groener te maken.

De wijk van onze dromen maken we samen

Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder bij l’escaut, vertelt over de samenwerking met de bewoners in dit project. “Wat ik heel mooi vind aan dit project is dat het eigenlijk een experiment was. Hoe gaan we nu op een andere manier dit project realiseren waar vooral de bewoners het voor het zeggen hebben? En hoe doe je dat dan? Een belangrijke partner hierin is de gemeente die zich ook echt hard heeft gemaakt participatie vorm te geven. Ik vind het mooi om te zien dat eigenlijk alle partijen gewoon meedenken hoe ga je dit nu voor elkaar krijgen. De vernieuwing van de Crocuslaan en omgeving is een heel mooi voorbeeld hoe we de participatie met bewoners graag zien. Samen met elkaar aan de slag de wijk van onze dromen te maken. Volgens mij hebben we iets neergezet waar we in de toekomst vaker op mogen bouwen.”

Ook Landré Schrijver, directeur bij Bouwbedrijf Schrijver, is heel blij dat zij de woningen gaan bouwen: We zijn zelfs een beetje trots dat wij geselecteerd zijn en dit project mogen realiseren voor de toekomstig bewoners. Het is een kroon op het werk als je ziet hoe enthousiast bewoners zijn, dat is heel mooi en daar doen we het voor. Wij zeggen heel vaak: we doen dit met een glimlach, voor een glimlach bij de bewoners. We hopen dat dit mooie plan, nu nog getekend, maar straks ook echt gerealiseerd is. En dat de dromen van de bewoners uiteindelijk ook uitkomen!”

Voorbereidingen voor de sloop in volle gang

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de sloop van fase 1 in volle gang. Sloopbedrijf Adex neemt de sloop van de woningen op zich. Zo worden de dakpannen weggehaald net als de installaties in de woningen en de bergingen. Ook worden de tuinen leeggehaald. Om te voorkomen dat in het voorjaar dieren gaan nestelen in of rond de woningen, nemen we ook hier maatregelen tegen. Schoorstenen, kieren en naden maakt het sloopbedrijf dicht.

 

Deel dit bericht
Terug naar overzicht