Actueel

22 augustus 2023

Nieuwbouwwoningen “Annahof” in Waarde” opgeleverd

De eerste bewoners van de woningen in Waarde zijn ondertussen verhuisd. In de PZC stond een mooi artikel over de woningen:

Kees van der Reest is één van de eerste bewoners van een nieuwbouw hofje in Waarde, het Annahof. Deze week doen hij en zijn man nog even de laatste klusjes en dan kunnen ze volgende week verhuizen.

Waarde heeft eindelijk acht nieuwe huizen, vier zijn nog te koop
De dorpsraad van Waarde pleitte jaren voor extra huizen in Waarde en dan vooral voor levensloopbestendige huizen. In het net opgeleverde Annahof kwamen zes van zulke huizen. De allereerste bewoners zijn enthousiast.

Kees van der Reest (59) had met zijn man Jan de eerste keus uit nieuwbouwhuizen in het Annahof. ,,Ik zag dit project langskomen en reageerde meteen. We zochten een gelijkvloerse woning. maar het aanbod van toekomstbestendige huizen is beperkt.” Ze waren de eerste koper via makelaar Neeskens en konden als eersten een huis kiezen.

Voorheen woonden ze 25 jaar in Krabbendijke. Maar de grote tuin daar vergde te veel onderhoud. Daarna kozen ze voor een appartement in De Zaete in Yerseke. Dat koopappartement bleek niet helemaal ideaal. ,,Je keek er op elkaars balkon en eigenlijk misten we ook een tuintje. Een siertuin bij je huis om af en toe in wroeten is fijn.” Ze gingen op zoek naar een huis, kochten het huis in Waarde en verkochten Yerseke.

Grijze golf komt eraan’

Kees en de 63-jarige Jan kozen heel bewust voor een toekomstbestendige woning. ,,Wij hebben hier alles op de begane grond, boven is een logeerkamer en een technische ruimte.” De woonkamer is enorm, vertelt Kees. ,,Zelfs een grote, luxe tweepersoons-rollator past hier prima, als het ooit nodig is.” Ze hebben geen fysieke klachten, maar vooruit denken vinden de mannen sowieso slim. ,,Er komt nog een hele grijze golf aan van mensen die een huis als dit willen.”

Het nieuwe huis met zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming en airco’s is helemaal compleet. De woning en de gebruikte materialen zijn onderhoudsarm, verwachten Kees en Jan.

De mannen zijn vol lof over het traject van de bouw. ,,De huizen stonden er binnen en jaar. We gingen elke week kijken en maakten al kennis met andere kopers.” De makelaar had ook een keer een frietkar gehuurd om kopers van het Annahof en buren die om het nieuwe hof wonen kennis te laten maken.

Lekker rustig

De wijk en het dorp Waarde spreken Kees aan. ,,Het is lekker rustig hier, dat is fijn. Je hebt geen voorzieningen in Waarde, je hebt twee brievenbussen en dat is het. Maar supermarkten in Krabbendijke en Kruiningen zijn vlakbij en je kunt ook alles bestellen. Over een week gaan ze over van Yerseke naar Waarde, dan komt de verhuizer alle spullen brengen. Er is maar één minpuntje, een internetaansluiting is er nog steeds niet. ,,We blijven erachteraan bellen, maar het schiet niet op.”

Naast de zes kleinere woningen staan twee forse twee-onder-één-kap huizen in het Annahof. Die zijn nog niet verkocht, laat makelaar Neeskens weten. Ook van de zes levensloopbestendige woningen zijn er nog twee te koop.

Deel dit bericht
Terug naar overzicht