Actueel

9 december 2021

Nieuwbouw Joint Research Center Zeeland Middelburg

Bijgaand weer een update vanaf de bouwplaats van het JRCZ in Middelburg. Afgelopen week heeft VPK de HSB elementen gemonteerd.

Benieuwd hoe het eruit ziet op de bouw? Neem hier een kijkje: https://lnkd.in/djV9XRK

Vandaag het hoogste punt van het Joint Research Center Zeeland in Middelburg bereikt. Een mooie dag om dit feestelijk moment te vieren.

Gedeputeerde Harry van der Maas en studenten van Scalda, HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt legden onder een prachtige najaarszon de laatste plaat op het dak van het onderzoekscentrum

Bijgaand weer een update vanaf de bouwplaats van het JRCZ in Middelburg. Afgelopen vrijdag is de dakvloer gestort.

Update van de bouw van het Joint Research Center Zeeland in Middelburg Afgelopen maandag op dinsdagnacht rond 23:00 uur arriveerde het transport met de samengestelde stalen spanten van M&S Constructie bij het JRC in Middelburg. In samenwerking met kraanbedrijf Melis werden de spanten exact op hun plek gehesen en onder toezicht van de uitvoerder aan elkaar gekoppeld.

De vakantie is weer achter de rug. Er wordt hard gewerkt om de 2e verdiepingsvloeren te kunnen leggen.

De 1e verdiepingsvloer gestort voor het Joint Research Center Zeeland in Middelburg. Op naar de volgende verdieping!

Naast het gebouw van de HZ University of Applied Sciences in Middelburg verrijst een groot, nieuw laboratoriumgebouw: het Joint Research Center Zeeland (JCRZ). In het gebouw komt hypermoderne apparatuur te staan waar studenten van zowel Scalda, de HZ en de University College Roosevelt (UCR) praktische oplossingen gaan zoeken voor problemen als de energietransitie, de stijgende zeespiegel en het hergebruik van grondstoffen. In het JRCZ wordt straks gewerkt aan complexe vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. De onderzoeksthema’s sluiten nauw aan bij het DNA van Zeeland: water, energie en voedsel.

Ontwerp: Rothuizen Architecten

Deel dit bericht
Terug naar overzicht