Actueel

15 december 2022

Feestelijke opening Joint Research Center Zeeland!

Feestelijke opening recent opgeleverd project!

Op donderdag 15 december wordt het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg officieel en feestelijk geopend.
Een belangrijke mijlpaal voor onderwijsinstellingen Scalda, HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en voor de Provincie Zeeland. Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ), een samenwerking van Campus Zeeland, wordt donderdag 15 december officieel geopend.

Vanaf februari werken studenten, docenten en onderzoekers samen in het gebouw aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in de Zuidwestelijke Delta. Het JRCZ is een uniek gebouw, in Zeeland maar ook in Nederland. Het gebouw bestaat uit laboratoria voor engineering, chemie, ecologie en een datalab, die allemaal voorzien zijn van de modernste apparatuur. Op elke verdieping zijn er zogenaamde makerspaces waar studenten samenkomen met docenten en onderzoekers. Hier inspireren en helpen ze elkaar bij het oplossen van complexe, maatschappelijke vraagstukken rondom de thema’s water, energie, voedsel en de biobased economy. Het zijn thema’s die passen bij het DNA van Zeeland.

De opening van het JRCZ is dan ook een belangrijke gebeurtenis voor de gehele regio en daarbuiten. Naast de feestelijke openingshandeling zijn er voorbeelden te zien van het onderwijs en onderzoek dat gaat plaatsvinden in het JRCZ. Dit onderzoek draagt bij aan de thema’s Water, Energy, Food en Biobased Economy. Het programma op deze dag is exclusief voor genodigden. Begin 2023 wordt er een kijkdag georganiseerd voor iedereen met interesse in het JRCZ.

Foto gemaakt door: Ruden Riemens

Deel dit bericht
Terug naar overzicht